Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Zsuzsanna-bál: érték a jó szolgálat

Immár hetedízben szervezett a Királyhágómelléki Református Egyházkerület jótékony céllal Zsuzsanna-bált, melynek péntek este a Partiumi Keresztény Egyetem adott otthont. A díszteremben ízlésesen feldíszített asztalok, valamint finom ételek és italok fogadták az érkezőket. Mintegy százan vettek részt ezen a hagyományt teremtő eseményen, mely révén ezúttal a Diakóniai Keresztyén Alapítvány által támogatott, nehéz helyzetű idősek megsegítésére fordítják a bálon tombolából, képzőművészeti alkotások árveréséből, valamint az adományokból befolyt összeget.
A vendégeket Török Sándor, a Lorántffy Zsuzsanna Egyházi Központ (LEK) intézményvezetője köszöntötte, kifejtve, hogy ebben az egyre elidegenedőbb világban, amelyet még tetéz a gazdasági és az erkölcsi válság, egyre kevesebb idő, pénz és odafigyelés jut az elesettekre A bál célja pedig az, hogy segítsenek ezeken az embereken. Ezután áradta a szót az est házigazdájának, Csűry István királyhágómelléki református püspöknek, valamint Magyarné Balogh Erzsébetnek, az est fővédnökének, a magyarországi Református Missziói Központ vezetőjének. „Ez egy olyan alkalom, amikor nemcsak az a célunk, hogy jól érezzük magunkat és baráti szálakat szőjünk, hanem az is, hogy ez a szál erősödjön, és általa segítsünk a rászorulókon” – fogalmazott Csűry. Máté evangéliumának 17. részét idézve rámutatott arra, hogy egy olyan beteg gyermeket gyógyított meg Jézus, akin addig senki sem tudott segíteni. Rámutatott, hogy a jó ügy érdekében össze kell fogni, mert közösen lehet igazán merni és tenni. „A mai estén is együtt akarunk Jézus elé menni a jó ügy érdekében. Legyen a mai nap a hegyek megmozgatása. Költöztessük arrébb a minket akadályozó hegyeket, gátakat, merjük elmondani, hogy erre mi mind alkalmasak vagyunk, mert Jézushoz érkeztünk” – fogalmazott a püspök. Magyarné Balogh Erzsébet kifejtette, hogy naponta átélik, hogy sajnos vannak elhagyott és beteg gyermekek, hajléktalanok.” Jó lenne, ha nem lennének, de számosan vannak” – fogalmazott. Örömét fejtette ki, hogy nemcsak egyházi emberek, hanem vállalkozók is összefogtak Nagyváradon a jó ügy érdekében, és rájöttek arra, hogy érték a jó szolgálat.

ertek_tpalotas (1)
A köszöntők után vidám, hagyománytisztelő és alkalomhoz illő műsor következett. Thurzó Zoltán zongorakíséretére Tasnádi Melinda és Tasnádi Ferenc énekelt, majd Pásztori-Kupán István, a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet tanára stand-up comedyvel szórakoztatta a jelenlévőket. Az est egyik fénypontja a palotástánc volt, melyet a váradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium táncegyüttese adott elő. Ezután a bálozókkal népesült be a táncparkett, a talpalávalót pedig a Sanzon együttes biztosította. A hajnalig tartó mulatságot a tombolasorsolás szakította félbe, a szelvények és a képzőművészek – Holló Barna, Holló Kinga és Vassy Erzsébet – által felkínált alkotások eladásából származó összegek pedig szintén a rászoruló idősek megsegítését szolgálták. Lapzártánkig még nem tudták megmondani a szervezők a bálon befolyt támogatás összegét, viszont az árverésen összesen 2,6 ezer lej folyt be.
Sükösd T. Krisztina