Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Zöldségtermesztési előadás Bélfenyéren

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete és a Dél-Bihari Gazdák Egyesülete zöldségtermesztési előadást tartott pénteken a bélfenyéri Bunyitay-emlékházban, a házigazda Zahari Jakab bélfenyéri gazda volt.

 Takácsné Hájos Mária

Takácsné Hájos Mária

A hallgatóság nagy része Debrecenből érkezett. Takácsné Hájos Mária, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Kertészettudományi Intézetének egyetemi docense előadást tartott a paprika és a paradicsom termesztésének fontos lépéseiről. Mint elmondta, nagyon fontos a megfelelő palántanevelés, az annak való talaj, tápanyagának előkészítése. Javallott a talajelemzés, attól függően, mi kerül termesztésre, ezen kívül más odafigyelést kíván a paradicsom és mást a paprika termesztése. A bőséges termés elérésében az ápolási munkák, a palánta kiültetése, a környezeti igény, a hőmérsékleti tényezők mind fontos szerepet játszanak. A paprika és a paradicsom öntözése külön megfelelő követelményeket kíván. Különös figyelmet kíván a talaj kiválasztása, annak összetétele, javítása és a műtrágyázás.

A találkozó megbeszéléssel ért véget.

Sára Péter