Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Zeno döntötte el a VSK főpróbáját

Egyszer vezetett csupán a váradi férfi kosárlabdacsapat a szombat este lejátszott edzőmeccsen, ám a legjobb pillanatban, három másodperccel a vége előtt került előnybe a VSK, amely egyetlen ponttal megnyerte a Kassa elleni találkozót.

Győzelemmel zárták a felkészülést a kosárlabdázók

Győzelemmel zárták a felkészülést a kosárlabdázók

Cristian Achim együttese ismét döcögősen játszott, a szlovákok végig irányításuk alatt tartották a meccset (26–17 az első negyed végén, 41–32 a nagyszünetben, 53–48 pedig a zárónegyed előtt). Harminc másodperccel a vége előtt meccslabdája volt a vendégcsapatnak, de Gajovics a gyűrűről „söpörte le” a labdát, az ellentámadásból pedig Zeno volt eredményes, kialakítva a 65–64-es végeredményt. A találkozóra közel ezer sportkedvelő látogatott el az Antonio Alexe Sportcsarnokba, s bár a belépés díjmentes volt, a jelenlévők adományaikkal segíthették egy beteg kisfiú, Andreas Dmonik gyógykezelését.

Zeno és Milosevics 14–14 pontot dobott, Bogdan Ţîbîrnă és Goran Gajovic 8–8 ponttal járult hozzá a sikerhez. A kassaiaktól Rahmon Fletcher volt a legeredményesebb 15 ponttal. A VSK-ban sérülés miatt nem léphetett pályára a litván Arturas Valeika és Lucian Ţîbîrnă. A találkozó egyik játékvezetője, a korábban ifjúsági bajnok, a VSK szineiben pedig a román élvonalban pályára lépett Stretea Máté volt.

Stretea Máté

Stretea Máté

Szerdán este Bulgáriában lép pályára a VSK az Európa Kupa selejtezőjének első fordulójában. A Botevgrad elleni párharc visszavágójára szeptember 30-án kerül sor Nagyváradon. Szintén a váradi csapatot érintő hír, hogy a klub vezetői technikai gondokra hivatkozva átmenetileg felfüggesztették a bérletárusítást a 2017–2018-as idényre.