Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Zenetanulás az árkádok alatt

A vakációval eljött a bibliahetek és táborok ideje, a héten a Kanonok soron a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség szervezésében zenetábort tartanak Oláh Gabriella vezetésével. A tábor témáját a Szent László év köré szervezték. Mindennap a lovagkirály legendáit dolgozza fel a gyerekekkel Lakatos Attila régész-történész. A kézműves-foglalkozásokat az apróságoknak Tóth Beáta tarja.

zenetanulas az arkadok alatt

Mivel zenetáborról van szó, ezért a kicsik zenei nevelésére fordítják a hangsúlyt a tábor ideje alatt, naponta más és más előadók érkeznek hozzájuk, akik különböző hangszerekkel ismertetik meg őket. Többek között a Stadler Klarinétegyüttes és az Il Pastor Fido fúvószenekar Török Apollónia és Gáti Sándor vezetésével. A zene mellett a Csillagocska néptánccsoport tartott táncházat a részvevőknek hétfőn és szerdán, illetve holnap és szombaton is megismétlik ezt a programot. A szombati táncházon a szülők is részt vehetnek majd, valamint a szervezők meglepetéssel is kedveskednek ezen a napon azoknak, akik velük együtt zárják a hetet.

Oláh Gabriellától azt is megtudtuk, hogy idén körülbelül 130 gyerek vesz részt a foglalkozásokon, felekezettől és lakhelytől függetlenül, például a szentjobbi árvaház lakói is részvevői a tábornak. A szervező kiemelte, hogy idén is nagyon sok önkéntes vett részt a gyerekek szórakoztatásában és nevelésében.

Vincze-Nagy Anikó