Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Zenészek találkoztak Paptamásiban

Egy év kihagyás után újra megszervezték a Bihar megyei zenészek találkozóját, a helyszín most is Paptamási volt. Péntek délután a helyi kultúrotthonban gyülekeztek a muzsikusok és a kíváncsiskodók. A jelenlévőket Major Lóránt kultúrreferens-főszervező köszöntötte. Ő konferálta az egybegyűltek elé Matyi Misklóst, Paptamási polgármesterét, aki amellett, hogy köszöntötte a részvevőket, meg is köszönte a zenészeknek, hogy hagyományőrzőkként életben tartják értékeinket, elsősorban a magyar zene gazdag tárát.

zenesztalalkozo (7)

Szabó József a megyei RMDSZ képviseletében egy személyes történettel köszöntötte a vendégeket. Édesapja dobosként tanította arra, hogy „akinek jó ritmusérzéke van, rossz ember nem lehet”. Ez akár a találkozó mottója is lehetne. A köszöntők sorát Zsigmond Bálint, a rendezvény ötletgazdája zárta, megköszönve minden zenekarnak, zenésznek azt, hogy jelenlétükkel mindig emelik településeink rendezvényeinek színvonalát.

A megnyitó hivatalos záróakkordjaként Major Lóránt díjazta azokat a zenekarokat, amelyek a hétvégén színpadra léptek. Egy-egy emlékserleget vehetett át a Sanzon Együttes, az LP duó, a Koktél Band, a Tarfan rézfúvós zenekar, a Buliszervíz. Mellettük azokat is díjazták, akik nélkül nem jöhetett volna létre a kétnapos rendezvény: Sebestyén Jozefina – szervező, Zsigmond Bálint – ötletgazda, Matyi Miklós – polgármester.

A megynyitót vacsora követte, majd a szabadba vonultak a jelenlévők, a zenészek egy rövid utcai felvonulással hívták fel magukra a falubeliek figyelmét, egyfajta hívogatással is felért a muzsikaszó.

A péntek és a szombat is a zenekarok színpadi műsorával zárult, a kollégák egymást és a publikumot szórakoztatták mindkét napon. A zenészek fellépése mellett régi hangszerek bemutatásával és festménykiállítással kedveskedtek a szervezők, sőt az Elly szalon jóvoltából, menyasszonyi- és estélyiruha-költeményeket is megcsodálhattak az érdeklődők.

Juhász György