Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Zenés verseket hallhattak a szépkorúak

Vincze Balázs fiatal előadó megzenésített magyar versekből álló emlékezetes összeállítással örvendeztette meg az elmúlt hétvégén a Szent Erzsébet Idősotthon lakóit. Előadásában önmagát gitáron kísérve többek közt Balassi Bálint-, József Attila- és Zilahi Krisztián-verseket adott elő. Műsorában a Misztrál együttes feldolgozásai mellett helyet kaptak saját maga által megzenésített költemények is, mint például József Attila Ringatója.

zenes verseket 1

„Néhány hónapja kezdtem el versek megzenésítésével is foglalkozni. Ehhez hasonló előadásokat is tartottam már, csak nem ilyen közegben. Öregotthonban most voltam először. Én nagyon élveztem és remélem, hogy a lakók is ugyanúgy élvezték az előadást. Ha lesz még rá lehetőség, szívesen eljövök újra” – nyilatkozta a mindössze tizenöt éves előadó, aki azt is elmondta, hogy édesanyja, Vinczéné Pálfi Judit csillagvárosi református lelkész hívta fel figyelmét arra a lehetőségre, hogy a Szent Erzsébet Idősotthon lakói számára játsszon, és ő örömmel eleget is tett a felkérésnek.

zenes verseket 2

„Az előadás nagyon szép volt, nagyon felemelő. Én mindig sokkal jobban szerettem a megzenésített verseket, mert a régi regék világába röpítenek és sokkal jobban át tudom élni a vers mondanivalóját. Boldogok vagyunk, mikor ilyen előadók játszanak nekünk, és ha csak egy fél órára is, de örömöt hoznak a mindennapjainkba” – nyilatkozta Kovács Afrodita, a Szent Erzsébet Otthon lakója.

Sz. G. T.