Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Zenés időutazással búcsúztatják az évet a váradi színházban

Boldogság expressz a címe a Szigligeti Társulat szilveszteri előadásának, melyet december 31-én 19 órától mutatnak be. A próbák javában folynak, hiszen mint tegnap elhangzott, zsúfolt időszakban (előadások, kiszállás) kellett színpadra állítani a produkciót, melyben a társulat minden tagja színpadra lép, 12 meghívott zenész játszik majd, és a műszaki személyzetre is szükség van, így körülbelül nyolcvan ember munkáját kell összehangolni. Az előadásról Czvikker Katalin, a színház menedzserigazgatója, Novák Eszter, a Szigligeti Társulat művészeti vezetője, Harsányi Sulyom László rendező, Nemlaha György művészeti tanácsadó és Zsigó Anna dramaturg beszélt.

Zsigó Anna, Czvikker Katalin, Nemlaha György, Harsányi Sulyom László és Novák Eszter

Zsigó Anna, Czvikker Katalin, Nemlaha György, Harsányi Sulyom László és Novák Eszter
Fotó: Csikos Rolland

A menedzserigazgató megköszönte a színházlátogatók morális támogatását is, hiszen nemcsak az előadásokon voltak jelen, hanem a színház más eseményein is.

A próbára is belestünk

A próbára is belestünk

Ami az előadást illeti, az a magyar fekete-fehér televíziózás hőskorát, a hatvanas évek második felét idézi fel, de nemcsak budapesti, hanem váradi szemszögből is. A jelenbe és a jövőbe is ugranak, így megeshet, hogy metáldalként szólal meg Lencsibaba, Csiky Ibolya pedig duettet énekelhet egykori önmagával Az ifjú W. újabb szenvedései című előadásból. Az alkotók szándékaik szerint minden korosztály megszólítanak a szilveszteri, kétrészes előadással, mellyel – ahogy Novák Eszter fogalmazott – fejest ugranak a múltba. A társulatvezető azt is elárulta, hogy jövőre rádiókabaré indítását tervezik, a kabaré váradi mestereitől, Nagy Endrétől, Emőd Tamástól, Lőrinz Miklóstól játszanak majd közönség előtt darabokat, melyekről rádiófelvétel is készül.

Fried Noémi Lujza