Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Zenés emlékezés Székelyhídon

Székelyhídon január 22-én, pénteken este a helybéliek által csak cukrászdaként emlegetett helyiségben zenés előadóesttel kezdődött a VIII. Székelyhídi Magyar Kulturális Napok ünnepségsorozat.

Tasnádi Ferencz Zoltán és Tasnádi Melinda előadóművészek egy különleges zenés műsorral tisztelegtek a Magyar Kultúra Napja előtt.

zenes 1

Kávéházi hangulatot idéző repertoárjukban operett részletek és szép nóták (hallgatók) váltották egymást. Az előadók felváltva énekeltek szólókat és duetteket.

zenes 2

A cukrászda teltházas közönsége a művészekkel együtt énekelte az ismertebb számokat és ütemes tapssal kísérte az élőben éneklő fellépőket. A művészek elnézést kértek, hogy néhány dalukhoz nincs zenei hátterük, de hamar kiderült, hogy ez inkább előny, mint hátrány, mert így sokkal élvezhetőbb volt tisztán hangzó, szépen képzett hangjuk.

zenes 3

Ünnepi műsoruk különlegessége volt, hogy a magyar kultúra napján egy kivételével csak magyar szerzeményeket válogattak csokorba.

A közönség hosszas tapssal hálálta meg a nem mindennapi előadást.

Tiponuţ Tibor