Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Zene és természet

Remek kikapcsolódási lehetőséget ígérnek október elsejére, vasárnapra a Muzsikál az erdő elnevezésű rendezvény szervezői. Idén , akárcsak tavaly a Püspökfürdő (ma Május 1. Fürdő) ad otthont a rendezvénynek. Tegnap a szervezők, Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke, Bántó Norbert, a Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) elnöke, Meleg Vilmos az Nagyváradi Állami Filharmónia igazgatója, Szabó Lajos, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke, Tímár Miklós, a Bihar Megyei Erdészeti és Vadászati Felügyelőségi igazgatóhelyettese valamint Szíjártó Zoltán a Romsilva Bihar megyei erdészeti hivatalának képviselője elmondták, mire számíthatnak az érdeklődők a hétvégén a Püspökfürdői csodabogyós erdőben.

Bántó Norbert, Meleg Vilmos, Szabó Lajos, Pásztor Sándor, Tímár Miklós, Szíjártó Zoltán.

Bántó Norbert, Meleg Vilmos, Szabó Lajos, Pásztor Sándor, Tímár Miklós, Szíjártó Zoltán.

Szabó Lajos elmondta, fő céljuknak azt tartják, hogy a zene és a művészet által neveljék az embereket a környezettudatos életmódra. A rendezvény keretén belül nagyon sok, kifejezetten a gyermekek számára előkészített programmal is kedveskednek a szervezők. Lesznek túrák az erdőben és erdészeti minielőadások. A nagyváradiak mellett sok turistát is várnak október elsején az erdőbe egy kis közös időtöltésre. A rendezvényen több mint kétszáz zenész és előadó fogja szórakoztatni a részvevőket. Arra a kérdésre, hogy mi lesz rossz idő esetén, azt válaszolta, a Muzsikál az Erdő Alapítvány mottója az, hogy „Nincs rossz időjárás, csak rossz öltözet”. Emellett megnyugtatott mindenkit, hogy a hétvégére verőfényes napsütést ígérnek a meteorológusok.

Bántó Norbert elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy ilyen módon népszerűsíthetik az ökoturizmust, hiszen elektromos áram nélkül adnak majd tehetséges művészek koncerteket. Arról is beszélt, hogy buszjáratot is indítanak az esemény napján a Szakszervezetek Művelődési Háza melletti taxi- és buszmegállóból délelőtt 10, 11 és 12 órakor, a buszok 15, 16 és 17 órakor indulnak majd vissza a püspökfürdői erdészháztól.

Meleg Vilmos elmondta, nagy erőkkel készülnek a művészek az előadásokra, és arra hogy az erdőben adják elő produkcióikat. Továbbá azt is hozzátette, hogy a dalok mellett versekkel is készülnek a fellépésre az előadók.