Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Zajlik a Zöld Nyár Fesztivál Váradon

A nagyváradi Ecotop Egyesület által szervezett hagyományos nyárvégi fesztivál keretében a megyeszékhely lakosai idén is lehetőséget kaptak arra, hogy különböző természetközeli tevékenységekben vegyenek részt és új élményeket próbáljanak ki.

A Zöld Nyár Fesztivál pénteken vette kezdetét, amikor is néhány tucatnyi fiatal közös gitározásra és éneklésre gyűlt össze a vársáncban. A szombati nap folyamán a vállalkozó szelleműek drótkötélpályán csúszhattak le a Garasos-híd közepétől a Körös jobb partjáig. A lehetőség idén is sok érdeklődőt vonzott, körülbelül nyolcvanan – többségükben fiatalok – vállalkoztak a nem mindennapi mutatványra.

zajlik 1

Vasárnap a kerékpározás szerelmesei kalandozhattak kicsit. Az érdeklődők a kora délelőtti órákban találkoztak az ismeretlen katona szobránál, majd közösen kerekeztek ki a Váradszentmárton községhez tartozó Betfia faluba. A résztvevőknek ugyanakkor ismét lehetőségük nyílt kipróbálni a drótkötélpályás lecsúszást – ezúttal a Kráter közelében található régi kőfejtőnél.

zajlik 2

A fesztivál ma, augusztus 18-án, kedden folytatódik, amikor is a szervezők ismét a vársáncba invitálják az érdeklődőket, ezúttal egy szocializációs foglalkozásra, 19 órai kezdettel. A fesztivál utolsó napját a szabadtéri sportoknak szentelik. Ennek megfelelően augusztus 19-én, szerdán, 18 órától a ligetben várják az érdeklődőket, ahol minifoci és kosárlabda-mérkőzéseket tartanak majd.

Sz. G. T.