Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Zajlik a Tavaszi vásár

Hétfőn a Partenie Cosma Gazdasági Főgimnáziumban kezdődött, majd kedden a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban folytatódott a hagyományos tavaszi jótékonysági vásár, amelynek idén is társszervezője a nagyváradi Caritas Catolica. A rendezvény keretében az Élet Autizmussal egyesület, a Hit és Fény alapítvány, valamint a Szent Erzsébet Otthon képviselői kínáltak eladásra olyan kézműves-tárgyakat, amelyeket fogyatékkal élő fiatalok és felnőttek, illetve idős személyek készítettek.

Már a rendezvény első napjain bebizonyosodott, hogy a vásárt befogadó tanintézményeknek jelenős szerepük van a jótékonysági kezdeményezés sikerében. Sokat számított ugyanis, hogy a diákok előzőleg értesültek-e a vásárról, vagy sem.

zajlik

„Minden évben részt veszünk a vásáron amióta csak Nagy Andrea a Caritástól meghív bennünket. Az alapítványunknál öten dolgoztunk két hónapon át azért, hogy elkészítsük a vásárra szánt termékeket. A munkánál elsősorban újrahasznosított anyagokat használtunk, például színes magazinokat, amelyek mások számára már értéktelenné váltak, mi azonban origami vagy papírfonási technikák révén mutatós ajándéktárgyakká változtattuk azokat” – nyilatkozta a Hit és Fény Alapítvány képviseletében Süket Attila, aki kettős minőségben – segítőként és terméket készítő fogyatékosként – volt jelen a rendezvényen. A Tavaszi Vásár előzetesen meghirdetett programjában egyébként a szervezők által előre nem látott okok miatt több módosulás is történt. A változások értelmében a vásár csütörtökön (március 26-án) folytatódik a Partiumi Keresztény Egyetemen, kedden (március 31-én) a Mihai Eminescu Főgimnáziumban, április 2-án pedig a Szacsvay Imre Általános iskolában kerül megrendezésre.

Sz. G. T.