Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Zajlik a bűnmegelőzés hete

A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozik ahhoz az országos rendezvénysorozathoz, amely segítségével idén április 3–7. között tizenkettedik alkalommal tartják meg a bűnmegelőzés hetét.

zajlik

A kezdeményezés fő célja, hogy felhívják a lakosság figyelmét, mennyire fontos tudatosan megtenni mindent a bűncselekmények, közlekedési balesetek megelőzéséért. Az eddigi évek tapasztalatai arra a következtetésre jutatták a rendőrség szakértőit, hogy a hasonló akciókra a lakosság, főleg a gyerekek és fiatalok nagyon nyitottak, érdeklődők. Szerintük egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni arra, hogy megtanítsák a polgároknak, milyen módon védhetik meg magukat a bűnözőktől, és hogyan előzhetik meg a közlekedési baleseteket.

A program a következő: április 3-án tartották a közvagyon védelmére irányuló előadásokat, április 4-én és 5-én a világhálón terjedő bűncselekmények felismeréséről és elkerüléséről beszélnek szakértők, április 6-án a családon belüli erőszak, április 7-én pedig a közlekedésbiztonság lesz a téma. A rendőrség munkatársai iskolákba, egyetemekre, civil egyesületek székhelyeire látogatnak el megyeszerte ezekben a napokban, és ott tartják felvilágosító, bűnmegelőző előadásaikat.