Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Wellhello és Honeybeast a Szabadság Feszten

„Több éve tervezzük már, hogy a fiatalok nagy kedvenceit, a Wellhellot és a Honeybeastet elhozzuk a Szabadság Fesztre” – mondta el Boda Gergely a rendezvény főszervezője.

A szervezők közel két hónappal a négynapos fesztivál előtt bejelentették, idén hatalmas bulikkal és koncertekkel várnak mindenkit. Az idei év legnagyobb sztárjai a méltán ismert Wellhello együttes, illetve a Honeybeast.

A Fluor Tomi és Diaz alkotta páros hamar közismertté vált a fiatalság körében. Pörgős zeneszámaik pillanatok alatt slágerekké váltak és felkerültek minden toplista legtetejére. Az elnökök néven is ismerté vált együttes májusban újabb lemezzel tör be a zenepiacra.

A Honeybeast aranylemezes magyar együttes, mely elektronikus pop-rock zenét játszik, s amely ezen a néven 2011-től működik, bár történetét – némileg eltérő formációban és néven – 2005-ig vezeti vissza. Első nagy sikereit az együttes 2010-ben érte el, majd a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatójának szereplőiként szereztek országos ismertséget.

wellhello 1

Szórakozás, oktatás, néptánc és tuning

Az eddig bemutatott és bejelentett együttesek, illetve a color party mellett számos egyéb programmal várják a szervezők a fesztiválozókat. Az elmúlt években is megrendezett habparty idén újra, nagyobb pörgéssel várja a fiatalokat.

A szórakozás mellett természetesen kiemelt szerepet kap az oktatás. A szakmai modulok és előadások mellett idén néptánc- és népzenei oktatásra is sor kerül. A Monospteri Bábota néptánccsoporttal együttműködve idén pénteken és szombaton táncházzal várnak minden mulatni vágyót, népzene és néptánc kedvelőt. A táncházak alkalmával a talpalávalót az Atyafiak és a Hajdú Bihari Néptáncegyüttes szolgáltatják. A táncházba belépni napijegy megvásárlással lehet majd.

A motorzúgás és benzingőz szerelmeseinek is kedveznek a szervezők. Július 15-én, szombaton egész napos tuning show-val, kocsi- illetve motorkiállításra várnak minden látogatót. A program ideje alatt a kiállított autók díjakban részesülnek, emellett versenyszámokban is összemérhetik majd tudásukat a sofőrök. A tuning showért felelős szervező Szabó József ismertebb nevén Meyo (Nagyvárad, 0771/687-109) nála lehet jelentkezni a programokra. A szabályzat, versenyszámok és esemény hamarosan megtekinthető lesz a hivatalos oldalakon. A kiállítás alatt meglepetés programokra kerülnek sor.

wellhello 2

Jegyek és bérletek

Az early bird 4 napos bérleteket 55 lejért fejenként május 15-éig az alábbi személyektől és helyszíneken vásárolhatják meg:

  • Online: Biletmaster( http://bit.ly/2mlrfbJ );
  • Érmihályfalva: Boda Brigitta (tel.: 0753/918-959);
  • Margitta: RMDSZ székház (Republicii utca 2. szám), 9–16 óra között;
  • Székelyhíd: Muţa József Arnold (tel.: 0755/294-982);
  • Nagyvárad: Boldizsár Ágota (tel.: 0755/149-910) illetve a Bihar Megyei RMDSZ nagyváradi székháza (Independenţei utca 11. sz.) 9–16 óra között.
  • Lorántffy Zsuzsanna Refomátus Gimnázium: Szegedi Dávid (tel.: 0767/146-197);
  • Ady Endre Gimnázium: Kőrösi Kristóf (tel.: 0758/366-381).