Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Volt PKE-sek Indiában

Szabó Réka és Cătălina Moş képzőművészek ebben az évben is képviselik Romániát az alkotótáborban. Volt hallgatóink mellett dr. Kányádi Iréne oktatónk is részt vesz a Narrative Movements eseményen.

narrative 1

Újra ott vannak a volt PKE-s diákok a Narrative Movements nemzetközi alkotótáborban, amely idén október 30 és november 8 között zajlik Suri, West Bengálban – Indiában. Ebben az évben 47 művész vesz részt az alkotótáborban a következő országokból: Románia, Magyarország, Mongólia, India, Bangladesh, Irán, Spanyolország, Nigéria, Albánia, Olaszország, Libanon. A csoport koncepciója a kortárs művészetnek az allegorikus, szimbolikus, metaforikus és elbeszélő tendenciáit öleli fel, lehetőséget adva a művészek kreativitásának a kifejezésére. Erdélyből öten vesznek részt a táborban: Cătălina Moş (PKE), Szabó Réka (PKE), Kányádi Iréne (PKE), Lovadi Kinga és Roxana Netea. Az út hosszú, de érdekes volt mindannyiuk számára, Budapestről repültek Rómába, ahol alkalmuk volt megnézni a Fórumot és környékét, utána Abu Dhabiban töltöttek egy pár órát. A tábor programja magába foglalja a művészek bemutatkozását, ennek keretében a résztvevők megismerhették Szabó Réka és Cătălina Moş munkáit. A munkafolyamatról több kép a Narrative Movements Facebook oldalán található.