Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Volt egyszer egy beatnemzedék… – Erdélyben is

Június 29-én, 17 órai kezdettel a Szent László Napok – Nagyváradi Magyar Napok elnevezésű rendezvény szervezői egy hármas jubileumi ünnepségre hívják és várják a színház- és zenekedvelőket. Negyven évvel ezelőtt, 1973. november 23-án mutatták be Váradon Az ifjú W. újabb szenvedései című beat-oratóriumot, a Metropol Group rockegyüttes felejthetetlen zenéjével. A darab a székelyhídi születésű Szabó József (Ódzsa) híres nagyváradi rendező nevéhez fűződik, aki néhány nappal a június 29-i esemény előtt tölti be 85. születésnapját. Ha mindez nem lenne elég ok az ünneplésre: 45 éve alakult az erdélyi beatnemzedék meghatározó együttese, a Meropol Group is, amelyről szintén megemlékeznek a zenés születésnapi köszöntőn.

A Szigligeti Színház emeleti előcsarnokában Szabó József (Ódzsa), valamint a Metropol Group tagjainak jelenlétében emlékeznek erre a sokak számára felejthetetlen korszakra.

Az eseményen tárlatnyílik Weiss István fotográfus alkotásaiból, melyek Európa számos országában ki voltak már állítva. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a jeles jubielumi eseményre.

volt egyszer 1