Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vladimirért vízilabdáztak a Progress SK és a VSK-Digi tagjai

Ünnepi hangulatban, a szeretet és az adakozás jegyében került sor a hétfő esti vízilabda gálameccsre, amelyen a Nagyváradi Progress SK gyermek, valamint a VSK-Digi felnőtt vízilabdacsapata örvendeztették meg önfeledt játékkal a sportkedvelőket.

Látványos és emlékezetes momentumok jellemezték a meccset  (Fotó: Ovi D. Pop)

Látványos és emlékezetes momentumok jellemezték a meccset
(Fotó: Ovi D. Pop)

A Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszodában megtartott mérkőzésnek jótékony célja volt, hiszen egy rendkívül ritka betegségben szenvedő kisfiú, Vladimir gyógykezelésére gyűjtöttek adományokat. A mérkőzésnek ezúttal rendhagyó házigazdája volt, hiszen a váradi színpadról jólismert Bálint Richárd köszöntötte a jelenlévőket, s a találkozó momentumait is ő közvetítette a nézők felé. A csapatok bemutatása előtt maga Vladimir is megjelent az uszodában, s bár egyelőre még édesapja kezét fogva, nehézkes, bátortalan lépéseket tett, az már látható volt, az utóbbi két évhez képest komoly előrelépések tapasztalhatók állapotában. A jótékony célú vízilabdameccs ötletét a Progress Sportklub edzője, Christian Sandor vetette fel két évvel ezelőtt, 2015-ben. Még a klub fiatal tehetségei mérték össze tudásukat akkor még a Crisul fedett uszodában, tavaly már a VSK „öreg rókái” is csatlakoztak a kezdeményezéshez, egy igen látványos gálameccsel örvendeztetve meg a váradi sportkedvelőket. Idén a bajnoki ezüstérmes VSK-Digi tagjai csobbantak vízbe a Progress SK ifjú titánjai ellen, hogy játékukkal is segítsék a kezdeményezést.

Jobbról az ötletgazda Christian Sandor  (Fotó: Freundlich Ádám)

Jobbról az ötletgazda Christian Sandor
(Fotó: Freundlich Ádám)

A mérkőzés szüneteiben a váradi Unique táncsoport szórakoztatta a közönséget. A nézők az uszodában felállított urnákban adakozhattak, Vladimit gyógyulását elősegítve.

Jótékony célt szolgáltak a váradi vízilabdázók  (Fotó: Freundlich Ádám)

Jótékony célt szolgáltak a váradi vízilabdázók
(Fotó: Freundlich Ádám)

Az esemény szervezői a már említett két sportklub mellett a Nagyváradi Lions 22 Klub és a Vladimir Angelman Egyesület volt. A szervezők jövőre is folytatják a gálát. A mellékelt felvételek közül többet is a volt vízilabdázó, Freundlich Ádám készített, aki idén szerzett orvosi diplomát, emellett tehetséges fotóművészként is számon tartják.

A Unique táncosai is hozzájárultak a gála sikeréhez  (Fotó: Freundlich Ádám)

A Unique táncosai is hozzájárultak a gála sikeréhez
(Fotó: Freundlich Ádám)