Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vladimirért játszanak

Jótékony célú vízilabda-mérkőzésre kerül sor ma 17 órától a váradi fedett uszodában. Az esemény szervezője a Progress Sportklub (edzők, Chritstian Sándor és Cristian Băcuţ), a cél pedig egy beteg kisfiú megsegítése.

Vladimir egy ritka genetikai betegségben szenved (angelman kór), s felépülésére van esély, csakhogy a gyógykezelés igencsak költséges, ezért próbálnak adománygyűjtéssel segíteni a családnak a Progress SK vízilabdázói. A ma délutáni találkozó igazi gálameccsnek ígérkezik, hiszen a váradi póló reménységei, a Progress SK tagjai a vízilabda helyi legendáival (a kétszeres bajnok valamint LEN Kupadöntőt játszott Körös SK együttesének tagjaival) mérik össze tudásukat. A nagy öregek csapatának olyan volt kiválóságok kapnak helyet mint Cornel Gordan. Marcel Haşaş, Flaviu Mănucu, Mircea Mălai, Hegyesi Lajos, Dan Codilă, Boros Lajos vagy a jelenlegi bajnokcsapt kapitánya, Gheorhge Dunca.

Állami gondozásban élő gyermekeket ajándékoztak meg a Progress SK tagjai

Állami gondozásban élő gyermekeket ajándékoztak meg a Progress SK tagjai

Az eseményre nem lesz belépő, de a résztvevők adományokkal támogathatják Vladimir felépülését. Aki legalább 30 lejt felajánl az ügyért, az megkapja az esemény hivatalos pólóját a szervezőktől.

A Progress SK tagjai a hét elején sem tétlenkedtek, hétfőn délután állami gondozásban élő gyermekeket ajándékoztak meg ruhákkal és játékokkal. A váradi csapat a magyarországi regionális vízilabda-bajnokságban szerepel, mivel Romániában nincs a korosztály számára hivatalos megmérettetés.