Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vizsgáztak a pedagógusok

Tegnap, április 25-én tette közzé a tanfelügyelőség a pedagógusok véglegesítési vizsgájának írásbeli eredményeit. Bihar megyében a vizsgának otthont adó Betel Pünkösdista Teológiai Líceum épületében függesztették ki a vizsgaeredményeket, melyek egyébként online formátumban is elérhetők a definitivat.edu.ro weboldalon.

ir

A véglegesítési vizsgára Biharban 225-en iratkoztak be, közülük 14-en visszaléptek, heten hiányoztak, egy személyt pedig kicsaptak a vizsgáról. A 203 leadott dolgozatból négyet semmisnek nyilvánított a javítóbizottság.

A jelöltek közül 122-en vették sikeresen a vizsgát, 77-en viszont megbuktak (vagyis 8-asnál alacsonyabb osztályzatot értek el). A sikeresen vizsgázók közül 48-an értek el 9–9,99 közötti jegyet, és idén egyetlen olyan jelölt volt, aki 10-es osztályzatot ért el (történelemből).

Ezek meglehetősen biztató számok, figyelembe véve az elmúlt évek arányait. Míg ugyanis 2015-ben csupán 46,26% volt az átmenők aránya, addig idén (az óvások előtt) 60,1%.

Az eredménnyel elégedetlen jelöltek a mai nap folyamán tehetnek le óvásokat 9–14 óra között. A végleges eredményeket vasárnap, április 30-án teszik közzé a vizsgaközpontokban, illetve a véglegesítési vizsgának szentelt weboldalon.

(Sz. G. T.)