Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vizsgálják a Romprest-szerződést

Cristian Puşcaş és Marius Sonea, a PDL helyi vezetői erősen bírálták azt a szerződést amelyet a nagyváradi önkormányzat kötött a Romprest rágcsáló- és rovarírtó céggel és amely tevékenységi körében monopóliumot biztosít a bukaresti székhelyű vállalatnak a bihari megyeszékhelyen. Mint Cristian Puşcaş hangsúlyozta, múlt hónapban számos lakótársulás gyűlésén részt vett és kivétel nélkül mindenhol problémák voltak a Romprest szolgáltatásaival, illetve avval a móddal, ahogy az önkormányzat a Helyi Rendőrség révén igyekszik megfélemlíteni a lakókat és rájuk erőltetni egy olyan cég szolgáltatásait, amelyét nem akarják. A legtöbben amiatt panaszkodtak, hogy a rendőrség büntetéssel fenyegeti őket, ha nem az adott céggel kötnek szerződést a rágcsálóírtásra.

Vizsgaljak

„A PDL-frakció minden adódó alkalommal jelezte a helyi tanácsban, hogy az a módszer jogtalan és ennek megfelelően is szavaztunk, de ennek ellenére továbbvitték a tervezetet” – hangsúlyozta Puşcaş. Nem maradhatunk indiferensek a váradi lakosok elégedetlenségét illetően – tette hozzá. Mint elmondta, a váradiak több visszaélést is jelentettek, a szolgáltatások minőségétől elkezdve, odáig, hogy a Romprest nem a szerződésbe foglalt permetezőanyagokkal dolgozik. „Számunkra továbbra is érthetetlen az önkormányzat hozzáállása a lakók elégedetlenségének tükrében. Szinte abszurd, az a mód ahogy az önkormányzat foggal-körömmel ragaszkodik ahhoz a szerződéshez. Ebből nem tudunk másra következtetni, minthogy a szerződés hátterében egy olyan érdekcsoport áll, amely nem a váradi lakók egészségét tartja szem előtt” – jelentette ki Puşcaş, aki azt is hozzátette, hogy a PDL részletesen átvizsgálja a kérdésben forgó szerződést, a Helyi Rendőrség szerepét és mindezek következményeit a lakótársulásokra nézve és a vizsgálat eredményeit nyilvánosságra hozzák majd, hogy alátámasszák a prefektus döntését, amely jogi úton megtámadta az önkormányzat és a Romprest együttműködésére vonatkozó tanácshatározatot.

Sz. G. T.