Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vízilabda emléktornát tartanak

Holnap és vasárnap nemzetközi ifjúsági vízilabdatornára kerül sor a váradi olimpiai uszodában, a Ioan Alexandrescu Emléktorna harmadik kiírásán

A megmérettetéssel a Körös SK volt igazgatójának, a 2007-ben elhunyt Ioan Alexandrescunak állítanak emléket, akinek nagy szerepe volt abban, hogy megépült a nevét viselő sportlétesítmény, amely révén Nagyvárad a román vízilabda fellegvárává nőtte ki magát. Ioan Alexandrescu edzőként két bajnoki címet szerzett a Körös SK együttesével, 1985-ben és 1986-ban, játékosként pedig tagja volt az 1982-ben KEK-döntőt vívó váradi együttesnek.

Az idei tornán a Körös SK mellett az Aradi Amefa, a Debreceni VSC és a Miskolci utánpótláscsapatai mérik össze erejüket.

A torna mérkőzései, holnap, 9 órától: Körös SK–Amefa, 11 órától: Debrecen–Amefa, 12.30 órától: Miskolc–Körös SK, 17 órától: Miskolc–Debrecen; vasárnap, 10.30 órától: Körös SK–Debrecen; 12.30 órától, Amefa–Miskolc.

Jövő héten a Nicolae Rujinschi Emléktornának ad otthont a váradi uszoda, amelyen a német Berlini Spandau, a török Galatasaray és a francia Marseille lesz a Nagyváradi VSK-Digi ellenfele.

Antonio Alexandrescu is gólt szerzett a hollandia EB-n

Antonio Alexandrescu is gólt szerzett a hollandia EB-n

 

Ifjúsági EB

Tízgólos (16–6) vereséget szenvedett az olaszoktól a román U19-es vízilabda-válogatott a Hollandiában zajló Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, így Edi Andrei és Gheorghe Dunca edzők csapata a 9–12. helyért folytatta a küzdelmet, tegnap pedig Montenegróval játszott. Az olaszok elleni meccsen két váradi vízilabdázó, Szabó István és Antonio Alexandrescu volt eredményes, rajtuk kívül Tudort Fulea (3) és Vlad Georgescu (1) lőtte a csapat góljait. A keretben további négy váradi vízilabdázó, Raul Gavris, Kováts Viktor, Bogdan Remes és Cristian Dobre kapott helyet.

A románokat legyőző olasz válogatott a negyeddöntőbe egyenes ágon bekerült magyar csapattal játszott az elődöntőbe kerülésért.

A hollandia Alphenben zajló kontinenstorna női küzdelmében a bolgárokkal játszott helyosztót a Vlad Hagiu és Orbán Zoltán által irányított román csapat. A körülményes információszerzés miatt (az esemény honlapján tegnap délutánig egyetlen meccs eredménye sem került fel, s a román csapat illetékesei sem adtak hírt az elért eredményről) nem tudunk beszámolni olvasóinknak az eredményről. A hollandiai szervezők ügyetlenségét több résztvevő ország képviselője is szóvá tette, kifogásolva csapatoknak biztosított színvonalon aluli körülményeket, illetve a rendkívül nehézkes információáramlást.

A tornán egyenes ágon a nyolc közé jutott: Olaszország, Oroszország, Görögország, Hollandia, míg a nyolcaddöntőben a következő meccseket rendeztek: Nagy Britannia–Szerbia, Spanyolország–Szlovákia, Magyarország–Izrael, Németország–Horvátország.