Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vízilabda BL-selejtezőt rendeznek Nagyváradon

A nemzetközi porondon mutatkozik be először a Nagyváradi VSK-Digi férfi vízilabdacsapata, amely igencsak átalakult az elmúlt idényhez képest.

BL-selejtezőn debütálnak szurkolóik előtt a pólócsapat tagjai

BL-selejtezőn debütálnak szurkolóik előtt a pólócsapat tagjai

A váradiak a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében bizonyíthatnak saját szurkolóik előtt. A négyes tornára holnaptól vasárnapig kerül sor a Ioan Alexandrescu Uszodában. Dorin Costrăş és Ciprian Cîmpianu edzők csapatát a H jelzésű csoportba sorsolta az Európai Úszószövetség (LEN) bizottsága, az ellenfelek pedig a görög Vuliagmeni, a szerb Belgrádi Vörös Csillag és az orosz Sintez Kazany gárdája.

A váradi csapat kerete: Gojko Pjetlovic, Raul Gavriş – kapusok, Jesse Koopman, Marc Rocca, Ramiro Georgescu, Szabó Roland, Szabó István, Váncsik Levente, Gergelyfi Róbert, Max Costa, Kováts Viktor, Bogdan Remeş, Cristian Dobre, Nichita Ilisie mezőnyjátékosok.

A hétvégi selejtezőtorna programja, holnap, 18 órától: Vuliagmeni (GRE)–Sintez Kazany (orosz), Nagyváradi VSK-Digi–Belgrádi Vörös Csillag (szerb), szombaton, 18 órától: Sintez Kazany (orosz)–Belgrádi Vörös Csillag (szerb), 19.30 órától, Nagyváradi VSK-Digi–Vuliagmeni (görög), vasárnap, 10 órától: Belgrádi Vörös Csillag (szerb)–Vuliagmeni (görög), 11.30 órától: Nagyváradi VSK-Digi–Sintez Kazany (orosz).

A torna első két helyezettje jut tovább az egyenes kieséses rendszerbe. Utóbbi párharcok győztesei szerepelhetnek a BL-főtábláján.

A váradi mellett, másik két helyszínen rendeznek selejtezőtornákat a hétvégén. Budapesten az OSC a házigazdája az F csoport küzdelemnek, amelyben a görög Glyfada, az olasz Napoli és a francia Marseille szerepel. Az E csoportban a házigazda Mladost Zágráb, (horvát) mellett a Duisburg (német), a Szpartak Volgográd (orosz) és a Hadran Herceg Novi (montenegrói) küzd a továbbjutásért, míg a spanyolországi Sabadellben sorra kerülő selejtezőben a házigazdák mellett a Brescia (olasz), az Utrecht (holland) és a Mornar Split (horvát) lesz érdekelt.

A harmadik selejtezőkörben szokás szerint csoportelsőket csoportmásodikokkal sorsolnak össze és négy páros mérkőzés lesz a főtáblára jutásért. Az első meccseket október 14-én, a visszavágókat október 18-án rendezik meg.

A megnövekedett létszámú főtáblán 14 meccset játszik minden csapat – október 25. és 2018. május 9. között.