Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vízi csatával hűsöltek

A szombat déli kánikulában többtucatnyi nagyváradi tizenéves fiatalt és gyermeket vonzott a játékos hűsölés lehetősége az Oradea Shopping City bevásárlóközpont parkolójában, ahol idén is megszervezték az immár hagyományossá vált Marea Răcoreală elnevezésű rendezvényt. A vállalkozó szelleműek 13 órakor gyülekeztek a nagy locsolkodásra, vízipisztolyokkal, vedrekkel és pillepalackokkal felfegyverkezve. A szemfülesebb résztvevők megfelelő öltözékben, vagyis fürdőruhában érkeztek a megmérettetésre.

osc

A vizet azonban senki nem kerülhette el, a csata kezdetét követően másodperceken belül tetőtöl talpig átázott mindenki. Az aktivitás vidám hangulatban telt. A máskor kipufogó-gázól bűzlő, szürke parkolót vidám gyermekkacagások, öröm-sikolyok töltötték be. A résztvevők ugyanakkor a csata mellett különböző ügyességi versenyeken is összemérhették magukat. Volt például pillepalack- és veder-ürítő verseny és azt is próbára tették, hogy ki tud a legügyesebben egyensúlyozni a fején egy vízzel teli poharat.

A résztvevők az esemény végén vásárlási utalványokkal és mozibelépőkkel térhettek haza. Az egyik szerencsés locsolkodó pedig egy felfújható műanyag-medencét is nyert, miután egy műanyag-fecskendővel a leggyorsabban ürített ki egy vízzel teli vedret. A locsolkodással párhuzamosan a szervezők gyorsételekkel és üdítőkkel várták a szülőket és a szomszédos pályán go-kartozhattak is az érdeklődők.

Sz. G. T.