Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vizes élőhelyek napja

Immár hagyománnyá vált, hogy a Körösök Vízügyi Igazgatósága a belényesi környezetvédelmi Gyermek- és Diákklub tagjaival karöltve ünnepelte az úgynevezett Vizes élőhelyek napját, február 2-át.

„Vizes élőhelyek a jövőnkért. Csatlakozzatok hozzánk!” – üzenettel nyitották meg az eseményt, amelynek a környezetvédelmi hivatal belényesi klubja adott otthont. Több mint 30 diák és pedagógus vett részt az eseményen. E környezetvédelmi témába vágó egyéni és csoportos munkával – rajzokkal, plakátokkal, karikatúrákkal, versekkel stb. – készültek a résztvevők.

vizes

A Körösök Vízügyi Igazgatóságának munkatársai a diákoknak, pedagógusoknak a Körösök medencéjének hidrográfiáját és annak védett övezeteit is felvázolták. Egyébként Romániában 89 nemzetközileg is elismert és védett, úgynevezett vizes élőhely létezik, melyek közül a legnagyobb területet a Duna-delta öleli fel. Az előadásokon érdekességképpen az is elhangzott, hogy a Körösök medencéjében található védett állatok, növények élőhelyeinek területén – a közel 2,8 ezer négyzetkilométer 16,8%-án – megy át folyóvíz. A környezetvédelem fontosságára is felhívták a diákok figyelmét.