Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Víz és tűz rombolt a hétvégén

Nem unatkoztak az elmúlt hétvégén a Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) munkatársai, ugyanis a hétvégi viharok miatt több helyen kellett segítséget nyújtaniuk a lakosságnak.

Szombaton a váradi Aradi úton több utcát elöntött az esővíz, melyet a kanálisok nem bírtak elvezetni, s emiatt üzletek raktáraiba is befolyt a víz. A helyszínre riasztott tűzoltók szivattyúkkal vezették el a felgyűlt esővizet a kritikus utcarészekről. Ugyancsak szombaton a váradi Şelimbărului utcába is kihívták a tűzoltókat, a szélviharban ugyanis egy nagy fa rádőlt egy parkoló autóra.

Szombat este egy tűzesethez is riasztották az ISU munkatársait, egy érszőllősi ház fészerében keletkezett tűz. Az eddigi vizsgálatok szerint a fészer oldalánál rakott, felügyelet nélkül hagyott tűz okozta a bajt. A tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat még mielőtt azok átterjedtek volna a házra. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

viz es tuz