Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vitába szálltak a tervezet ellen

Közvitára bocsátották a nagyváradi önkormányzat azon tervezetét, hogy megszüntetnék a sétálóutcán a használtruha boltokat, a szerencsejátéktermeket és a zálogházakat. A tervezetet a közvitán harminc bezárásra váró létesítmény képviselője vitatta meg, akik saját álláspontjukat hozták nyilvánosságra.

vitaba szalltak 1

Ilie Bolojan azzal érvelt, hogy egy városközpont magát a várost jellemzi, és olyan helyiségeket kellene oda létesíteni, ahol a váradiak és a turisták egyaránt kellemesen el tudják tölteni a szabadidejüket. Továbbá, azt is hozzátette Nagyvárad polgármestere, hogy a Fő utcán lévő üzletek és kávézók hosszabb nyitva tartással kellene működjenek, a hét minden napján. Erre az első kérdés Marius Selegean, a Mentsétek Meg Romániát egyesülés (USR) alelnöke, részéről érkezett, hogy például egy ügyvédi iroda is legyen nyitva naponta éjszakákig? Erre a kérdésre Ilie Bolojan azt a választ adta, hogy az irodák költözzenek fel a második szintekre, mint ahogy más európai városokban, így megoldódna ez a probléma.

A közvitán beérkezett javaslatokat ki fogják elemezni, majd egy közös határozatot fognak hozni az ügyben, amit a tervek szerint ma, azaz szeptember 25.-én hoznak nyilvánosságra. Így végérvényesen eldől a sorsa annak a több tucat használtruha boltnak, zálogháznak és kaszinónak, amelyek már évek óta a főutcán működnek.

Vincze-Nagy Anikó