Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Visszavihetik a csokoládét

A Penny Market áruházláncban forgalmazott csokoládék egyikében talált műanyagdarab okozta aggodalom fél Európára kiterjedt. A Crazy Collection márkához tartozó terméket azonnal bevonták az áruházlánc polcairól, azokat a vásárlókat pedig, akik már hazavittek egy-egy ilyen csokoládét, arra kérik, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az üzletbe, ahol vásárolták, és ott visszakapják annak ellenértékét. A visszaváltáshoz még a vásárlást igazoló nyugta felmutatása sem szükséges.

visszavihetik

A védelmi intézkedéseket még március végén vezették be, miután a Penny Market és az XXL Mega Discount hálózataiban forgalmazott 300 grammos, keksszel töltött Crazy Collection tejcsokoládék egyikében egy műanyagdarabot fedezett fel az egyik fogyasztó. A kérdésben forgó édességet egyébként egy lengyel cég gyártja.

„Azonnal az ilyen szituációk esetére előírt standard procedúrát alkalmaztuk. Még aznap visszavontuk üzleteink polcairól az adott terméket, összesen mintegy 3250 darabot. Emellett értesítettük az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóságot (ANSVSA) és a vásárlóinkat arra kértük, hogy az ellenár fejében szolgáltassák vissza a tőlünk vásárolt 300 grammos, keksszel töltött Crazy Collection tejcsokoládékat, amelyeknek szavatossági ideje 2017. február 12-én jár le” – áll a Penny Marketet működtető Rewe vállalat közleményében. További információk a contact@penny.ro e-mail címen igényelhetők.

Sz. G. T.