Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Visszavágtak a szebeniek

Szinte végig vezetett a váradi férfi kosárlabdacsapata a szebeniek elleni bajnoki meccsen, ám a hajrában mégsem sikerült a győzelem megszerzése.

Vereséggel debütáltak a kosárlabdázók

Vereséggel debütáltak a kosárlabdázók

A legutóbbi idény bronzcsatájának megismétlését jól kezdték a váradiak, akik hazai közönség előtt léptek pályára. Cristian Achim edző együttes irányítása alatt tartotta a mérkőzést, csakhogy a végén fordult a kocka, s a zárónegyedben mutatott ponterős játékának köszönhetően a vendégek átvették a vezetést. Az utolsó támadás a váradiaké volt, Trotter próbálkozott kosárszerzéssel, de a kísérlet eredménytelen volt, így a szebeniek győztek egyetlen ponttal. Mint emlékezetes, a legutóbbi idény bronzcsatáját, az utolsó dobással, idegenben nyerte meg a VSK, ezúttal a szebeniek mellé állt a szerencse.

A hazaiak közül Milosevics volt a legeredményesebb, ő 16 pontot dobott, Muhamed Pasalics 15 ponttal követte őt, Andrei Mandache 13, Goran Gajovics pedig 12 pontot ért el, de mindez kevés volt a győzelem megszerzéséhez. „Magunkat okolhatjuk a vereségért, ugyanis sokat hibáztunk a támadásoknál. Tanulnunk kell a vereségből, amely azt bizonyítja, sok munkánk van még, s valamivel alázatossaban kell majd edzeni” – mondta a meccs után Cristian Achim, a VSK vezetőedzője. A nemzetközi szerepléstől idejekorán búcsúzó váradiak a következő fordulóban a Bukaresti Dinamo otthonában lépnek majd pályára. A találkozóra október 16-án, hétfőn kerül sor.

A nyitóforduló eredményei: Kolozsvári Universitatea–Piteşti-i BCMU 85–58, Craiovai SCMU–Jászvásári Poli 91–74, Nagyváradi VSK–Nagyszebeni ESK 72–73. A Bukaresti Steaua–Bukaresti Dinamo és a Galaci Phoenix–Marosvásárhely meccsekre tegnap, lapzártánk után került sor. A Temesvári KK–Temesvári Timba meccset november elsejére halasztották.