Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Visszatérnek Nagyváradra a kézilabda-válogatottak

Örömteli hírt osztott meg a helyi sajtó munkatársaival Pavel Mercea, a Bihar Megyei Kézilabda-egyesület elnöke, aki bejelentette, idén nyáron Nagyváradon játszik mindkét román kézilabda-válogatott.

Legutóbb 2013-ban, a világbajnok norvégokkal játszott Váradon a női csapat Pavel Mercea és Cristian Gaţu a 2012-es Kárpát Kupán

Legutóbb 2013-ban, a világbajnok norvégokkal játszott Váradon a női csapat
Pavel Mercea és Cristian Gaţu a 2012-es Kárpát Kupán

 A Pece-parti Párizsnak pár éve rendszeres vendége volt a női együttes, amely barátságos tornákat és tétmeccseket is játszott az Antonio Alexe Sportcsarnokban, ám a szövetség élén történt változások óta (Cristian Gaţut Alexandru Dedu váltotta az elnöki székben) kevés figyelmet kapott Bihar megye az illetékesektől. Az RKSZ most ismét közeledni próbál Biharhoz, ezért döntött úgy, hogy a június 9-én sorra kerülő női világbajnoki selejtezőnek az Antonio Alexe Sportcsarnok ad majd otthont. A vb-bronzérmes és Eb-ötödik román csapat ellenfele az osztrák válogatott lesz.

A román férfi csapat ugyanaznap lép majd pályára, ellenfele a fehérorosz válogatott lesz a 2018-as Európa-bajnokság selejtezőjében. A férfi kézilabdázókat legutóbb 2008-ban, a Montenegró elleni vb-selejtezőn láthatta a váradi közönség. Akkor a csapatnak sikerült kiharcolnia a vb-részvételt.

„Megtisztelő számunkra, hogy a szövetség ismét minket választott a mérkőzések házigazdájának. A bihariak szeretik a kézilabdát, és már nagyon várták, hogy ismét a női válogatottnak szurkolhassanak. Külön öröm, hogy ugyanazon a napon a férfi csapat is pályára lép a váradi csarnokban” – nyilatkozta Pavel Mercea, a hírt pedig a román szövetség illetékesei is megerősítették.