Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Visszariad a váradi láncfűrészes önkormányzat?

Óriási közfelháborodást váltott ki az elmúlt napokban a nagyváradi önkormányzat műszaki osztályának több olyan intézkedése, amelynek nyomán esztelen és logikátlan módon elkezdték irtani, csonkítani a megyeszékhelyen a zöldövezeteket. A Rhédey (Bălcescu) parkot pár nap alatt tönkretették, noha mint kiderült, ehhez a famészárláshoz az önkormányzat nem is szerezte meg a szükséges környezetvédelmi engedélyeket. Ezt az önkormányzat láncfűrészes uraságai kénytelenek voltak beismerni, de ez már nem tette meg nem történtté azt, hogy elpusztítottak jó pár faóriást a parkban. Ezt követően a városi köztemetőre vetette szemét a váradi láncfűrészes önkormányzat, ám mikor ez is kiderült, a közösségi portálokon is elszabadultak az indulatok, a váradiak (és nem csak ők) igencsak leszedték a keresztvizet azokról a szakmai szempontból is igencsak megkérdőjelezhető illetékesekről, akik az esztelen irtásokat elrendelték.

visszariadt2

Úgy tűnik, az önkormányzat „druzsbamájszterei” belátták, mégsem kellene tovább feszíteni a húrt, ugyanis Florin Birta váradi alpolgármester azt nyilatkozta, hogy felülvizsgálták a váradi fák irtását és metszését, és ezután csak olyan esetben ragadnak baltát és fűrészt a megbízott favágók, ha száraz ágakról vagy egyértelmű balesetveszély elhárításáról lesz szó a váradi zöldövezetekben. Hogy ez az ígéret mennyire őszinte, afelől megoszlanak a vélemények. A váradiak ugyanis hasonló esetben láttak már karón varjút, s ha ezután nem fognak, az valószínűleg csakis azért lesz így, mert az önkormányzat láncfűrészesei a karót is kivágták a varjú alól!

Szőke Mária