Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vissza az élvonalba

A BMLE hétfői közgyűlésének időpontjáig 15 csapat erősítette meg indulási szándékát, így felmerült a kérdés, ki induljon a 16 helyen. A mihályfalvi csapat, amely 2012 nyarán anyagi problémák miatt lépett vissza a harmadosztályból, tavaly pedig a megyei másodosztályban indult, ahol egy ponttal maradt le az első csoport győztese, az Almaszegi Minerultól, kérvényt nyújtott be, hogy a megye legjobbjai között indulhasson. Miután a csoportgyőztes almaszegiek nem iratkoztak be az első osztályba (a bányászok ősztől is a másodosztályban szerepelnek majd) a mihályfalviak sorsáról a közgyűlés döntött. Bár a Román labdarúgó-szövetség által idén júliusban elfogadott szabályzat nem tette lehetővé az üres hely kitöltését, a megyei szabályzatot alapul véve a küldöttek egyhangúlag fogadták el az Unirea FC nevezését, így az új idényben is 16 csapatos marad a bajnokság. „A foci érdekeit szolgáló döntést született, hiszen az Unirea FC-nél minden feltétel adott a megyei első osztályban való szerepléshez. Számunkra fontos, hogy nem veszítjük el az U15-ös korosztályból kikerülő tehetségeket, akik az U19-es csapatban szerepelhetnek ősztől” – mondta lapunknak Fele Attila az érmelléki csapat elnöke, aki köszönetet mondott a bihari klubok képviselőinek, amiért egy emberként támogatták az érmelléki gárda visszakerülését a bajnokságba.

Vissza egyesre

Egy másik fontos napirendi pont a megyei első osztályú csapatok képviselőjének megválasztása volt, aki Cristian Pirtea helyét (a Váradszentmártoni csapat harmadosztályba jutásával veszítette el helyét a testületben) veszi át a BMLE-vezetőségében. A küldöttek elsöprő többséggel választották meg Liviu Codrét, a Nagyszalontai Olimpia VSK alelnökét a posztra. A gyermek és ifjúsági csapatok képviselőjét a napokban választják majd meg (Fele Attila helyét veszi majd át a vezetőségében), mivel a hétfői közgyűlésen csak két szavazati joggal rendelkező küldött volt jelen.

Vissza 1

A megyei első osztály nyitófordulójára augusztus 23-án kerül sor, a másodosztályú csapatok egy hétre rá, augusztus 30-án kezdik el az új idényt. A BMLE képviselői a hétvégéig döntenek a csoportokról (jelenleg 40 csapat jelezte részvételi szándékát a bajnokságba, köztük az újonc Bihardiószegi SK, a Székelyhídi SK és a hegyközpályi KSK, illetve a hét év után visszatérő Barátkai Unirea).