Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vissza a háromcsoportos rendszerhez: a csapatok érdekei győztek

Cécke–Mihályfalva rangadóval kezdőzik a megyei másodosztályú labdarúgó bajnokság 2013–2014-es idénye. A megyei első osztályból kiesett két gárda az első csoportban szerepel majd olyan együttesek társaságában mint a Felsőlugasi Sporting vagy az Almaszegi Bányász.

 

Tíz csapat írásos kérelmének helyt adva, tegnap visszatért az eredetileg tervezett programhoz (három csoportban zajlik majd a küzdelem) a Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület vezetősége, amely a csoportbeosztás elkészítése mellett az őszi menetrendet is elkészítette. Egy hete még kétcsoportos bajnokságról döntöttek a BMLE vezetői, ám miután elfogadták két olyan együttes nevezését, amely a határidő után jelezte részvételét, ismét 37 csapatosra „duzzadt” a bajnokság (a Kispapmezői Vida visszalépett, mivel egy évig átveszi a Liberty CF helyét a megyei első osztályban), így kettő helyett három csoportban zajlik majd a küzdelem. Az első fordulóra augusztus 24-én és 25-én kerül sor, az odavágók november 3-án zárulnak az egyenként tizenkétcsapatos második és a harmadik csoportban, míg a 13 fős első szériában két hétre rá, november 17-én ér véget a küzdelem.

Az első forduló műsora, az első csoportban: Berettyószéplak–Tataros, Felsőlugas–Margitta, Almaszeg–Hegyközszentmiklós, Cécke–Mihályfalva, Alsólugas–Rév, Vársonkolyos–Esküllő, Mezőtelegd szabadnapos; a második csoportban: Körösszeg–Mácsapuszta, Köröstarján–Bihar, Cséffa–Madarász, Fugyivásárhely–Gyapjú, Oláhszentmiklós–Diószeg, Bihar FC II–Illye; a harmadik csoportban: Bihardobrosd–Várasfenes, Váradi Frontiera–Bihorul Sportiskola, Biharkaba–Biharrósa, Alsókocsoba–Tulka, Egyetemi FC–Görbölyfalva, Feketebátor–Bontesd.

A megyei első osztályban egy hét múlva, augusztus 17-én kezdődik meg a bajnokság, míg holnap 18 órától, a Bodola Gyula Stadionban tartják a megyei Szuperkupa első fináléját, amelyen a bajnok Hegyközpályi Kinder és a kupagyőztes Harangmezői FC játszik egymással. A Bihar FC holnap 11 órától a Borosjenői FC-t fogadja ugyanott.

Boros Péter