Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

„Virgácsültetvények” a piacokon

A piacokon, a játékboltokban és a bevásárlóközpontokban javában tart a Mikulás előtti bevásárlási láz, hiszen nyakunkon vannak a téli ünnepek azoknak minden szeretetével, hagyományával, de rohanásával, költségeivel egyaránt.

Fotó: Csikos Rolland

Fotó: Csikos Rolland

Tegnap kisebb „ünnepi” terepszemlét tartottunk Nagyvárad piacain, felmérve a kínálatot. Virgácsból egyáltalán nincs hiány. Például a váradi nagypiac bejárata előtti placcon mondhatni kész „virgácsültetvény” fogadja a vásárlókat: van hagyományos, arany és ezüst színűre festett gallyakból készült, letisztult díszítésű vagy színes sztaniolba csomagolt, csengettyűs is, melynek ágaira Mikulás fejek vannak „karóba húzva”. Utóbbiak már drágábbak, 5–10 lejbe is belekerülnek, az egyszerűbbeket pedig a „rosszcsontnak” 2 lejért is be lehet szerezni. De kaphatók előre elkészített pakkok is édességekkel vagy tele plüssel és egyéb, nem túl strapabíró játékokkal 10 és 25 lej közötti áron.

Egyébként nemcsak az édességek kelendők Mikulás előtt, hanem sokan vesznek játékokat, meleg kesztyűt, sálat, sapkát, csizmát gyermekeiknek.

Sükösd T. Krisztina