Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Virágkocsik Váradon

Négy virágkocsi és több mint 350 ember vonult végig tegnap Váradon a Vitéz (ma Decebal) utcából a Körös (ma Tudor Vladimirescu) utcán át a Szent László térig.

viragkarneval 149

A felvonulást a Bihorul Néptáncegyüttes vezette, a menetben majd a főtéri színpadon pedig a Mystique és a hegyközcsatári Angel menettánccsoportok, a Sunhsine Dance, az ART Group (Francisc Hubic Művészeti Iskola), a Tiszafüredi Fúvósok, a szintén tiszafüredi Dalma Dance, a zentai Flamenco menettánccsoport, az Unique Dance, a Mini Unique és Unique Rise, a margittai Celvers, a székelyhídi Tini Dance Center, a  szalacsi menettáncosok és a szentjobbi huszárok is ott vonultak illetve felléptek.

A felvonulást Nagyvárad és Debrecen közös kocsija vezette, majd a Szent Koronát, országalmát és jogart megjelenítő kocsi következett. Harmadikként a debreceni Fórum bevásárlóközpont őslénykiállítást hirdető mamutos kocsija vonult, negyedikként pedig Debrecen és Esztergom kocsiját, a z 500 éves reformációra utaló pásztort és juhait láthatta a váradi közönség.

Örül annak, hogy idén is, mint minden évben sokan vettek részt a felvonuláson és évről évre egyre többen nézik meg a virágkocsikat, mondta a menet indulása előtt Mihai Jurca, a Nagyvárad és a Régió Turizmusfejlesztési Egyesület (APTOR) vezetője.

Fried Noémi Lujza