Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Virágkarnevál Váradon is

Öt virágkocsit láthatnak augusztus 21-én, holnap a nagyváradiak a város utcáin azok közül, amelyeket ma a 44. Debreceni Virágkarneválon tekinthetnek meg az érdeklődők.

Látványos felvonulással, koncertekkel és egyéb érdekességekkel várják augusztus 21-án, szerdán a nagyváradiakat, számolt be Ovidiu  Mureşan alpolgármester és Mircea Oaie rendezvényszervezési igazgató.

viragkarneval  2

A múlt héten Debrecenben készített fotónkon előtérben a Szent Anna-tó legendáját, háttérben az őskori fitneszt bemutató kocsi – még készülőben

A Debrecenben felvonuló 16 kocsi közül ötöt láthatnak a váradiak, mint az alpolgármester tájékoztatott, az ötödik kocsit külön költségek nélkül, úgymond bónuszként hozzák át Váradra. Az idei, egynapos rendezvényre egyébként 43 ezer lejt különítettek el, ebből 24 ezer lejt a virágkocsikra költhettek. Ezek közül az ötvenéves debreceni rock and roll témájú kocsi a két önkormányzaté.

Az öt kocsi között láthatják az érdeklődők a Szent Anna-tó legendáját megörökítő kompozíciót, a már említett rock and roll-kocsit, az Angry Birds, a sárkányok és az őskori fitnesz témájút is.

A virágkocsikat holnap 15.30 órától lehet megtekinteni az úgynevezett cikcakk tömbházaknál, majd 16 órakor elindul a menet a Dacia sugárúton, a Petőfi-park mellett a Sztaroveszky (ma Magheru) sugárúton haladva érkeznek meg a Nagyvásártérre (ma 1 Decembrie). A menetet egy hintó vezeti majd, melyen Magyarország és Románia, valamint Debrecen és Nagyvárad zászlait viszik, ezt négy lovas és íjászok követik majd. A menetben a virágkocsik mellett a micskei Görböc, az érmihályfalvi Nyíló Akác, a semjéni Ezüstperje és a magyarremetei Kéknefelejts és két román néptánccsoport (a révi és a biharszentandrási) vonul, továbbá a Quasar, a Dans Club 80, a Feeling Dance, a Flyng Step és a Tini Dance tánccsoportok mellett látható lesz még a Sunshine csoport, a Parkour Oradea és nem utolsósorban a Pro Bikers Egyesület kerékpárosai is.

A virágkocsikat a román katona szobra mellett állítják majd ki, a színpadot pedig a Szakszervezetek Művelődési Háza ellőtt állítják fel, ott az érkezés után a menetben résztvevő csoportok is fellépnek, majd 19 órától Péter Szabó Szilvia és Anamaria Georgescu koncertezik.

Interaktívvá tennék az idei felvonulást, ezért a a menetet két bohóc is kíséri majd, akik a gyermekekkel játszanak, a hintónál fényképezkedhetnek majd a parkban az érdeklődők, s ugyanott a gyermekek lóhátra is ülhetnek majd a liget egy elkerített részén.

Fried Noémi Lujza