Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Villamosok érkeztek az OTL-hez

Csúcstechnológiával javítják a szerelvényeket

Összesen 25 használt, Tatra típusú villamost – ebből 17 motorkocsit – szerzett be az idén Németországból a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL). A szállítmány egy része, azaz tíz motorkocsi tegnap érkezett meg az OTL remízébe, amelyeket a terepen tartott sajtótájékoztató ideje alatt tettek sínre a szakemberek. A többi szerelvény a jövő héten gördül be Németországból. Erről, és az úgynevezett mechatronikai laboratóriumról számolt be Csuzi István, az intézmény vezérigazgatója, illetve Ovidiu Mureşan nagyváradi alpolgármester és a modern műhely vezetője, Ioan Mureşan.

villamosok 2

Mureşan alpolgármester, Csuzi és Pop Viorel Mircea műszaki igazgató

Csuzi hangsúlyozta, hogy utoljára az idén lehetett uniós támogatással használt villamost beszerezni, erre azonban 2014-től már nem lesz lehetőségük. A most beszerzett szerelvények viszont még legalább tíz évig működőképesek lesznek, a cserealkatrészeket pedig a forgalomból kivont tizenhat Tatra típusú villamosból biztosítják majd. Egyébként a Brandenburgból (Berlin külvárosából) érkezett villamosok 600 ezer euróba kerültek volna, ám ezt az összeget az OTL és a helyi önkormányzat hosszas alkudozás után 395 ezer euróra tornázta le.

villamosok 4

Ioan Mureşan szemlélteti a mobil esztergapad működését

A mechatronikai labor már felépült, és megérkezett az első, csúcstechnológiának számító felszerelés is, a számítógép vezérelte mobil esztergapad, amellyel bármilyen sínen futó jármű – vonat, metró, jelen esetben villamos – kerekeit le lehet lecsiszolni úgy, hogy az zökkenőmentesen fusson a síneken. Ezzel együtt a zajszintet is csökkenteni tudják, és a sínek sem rongálódnak. Mint Ioan Mureşan laborvezető mérnök hangsúlyozta, hasonló szerkezet Kelet-Európában Nagyváradon kívül csak Belgrádban található. Ezzel nemcsak időt, hanem a kerekek javítására fordítandó pénzt is megspórolják, mivel egy hasonló művelet kerekenként 1500–2000 euróba kerülne (egy villamosnak pedig általában nyolc kereke van). A javítási időt illetően pedig egy kerék esztergálása hagyományos módszerrel legalább két napba telne, míg ezzel a modern technológiával ugyanaz a munka csupán hat óra. A mobil eszterga valamivel több mint 1,3 millió euróba került, és része annak a kb. 4 millió eurós uniós projektnek, amely révén a közeljövőben felszerelik az OTL modern laboratóriumát. Ebből az összegből 25–25 százalékot áll az OTL és az önkormányzat, a fennmaradó 50 százalékot pedig uniós pénzből kapják.

villamosok 1a

A hétfőn érkezett villamosok egy műszaki vizsgán esnek át, és egy-két héten belül forgalomba is helyezik azokat.

Sükösd T. Krisztina