Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Világnézet képeken

A Nagyváradi Egyetem képzőművészeti tanszékének másodéves hallgatói szerveztek kiállítást a Thrown in front elnevezésű extrakurrikuláris programjuk során készült munkáikból a Fő utcai Vizuális Művészetek Galériájában. A csütörtökön délután megnyitott csoportos tárlat Alexandra Andreica, Răzvan Cotro, Julieta Hurgoi, Mariana Jurj, Ana Jurjuţ, Laviniu Răşinar, Claudiu Rusu, Adelina Vad-Horge és Zsoldi Tibor műveiből állt össze, melyeket Constantin Costea és Titiana Marcu irányításával készítettek el a diákok.

Vilagnezet (2)

A diákok, tanáraik és képzőművészeti munkáik méltatói

A kiállítást Diana Bohnstedt Gavrilaş nyitotta meg. Az ünnepségen beszédet mondott Jakobovits Márta képzőművész, aki arról szólt, hogy milyen érdekes megfigyelni a fiatal művészek fejlődését, ahogy kezd kialakulni egyéni stílusuk és sajátos világnézetük, amely a kiállított képek tanúsága szerint nem túl pozitív. A kiállítás anyagához a különböző méretű és technikájú festményeken kívül tartozik még néhány különleges darab is – például egy miniatűr koporsóba zárt matrjoska-baba vagy Hitler pirítós kenyerekből megformázott arcképe. A tárlat május 5-ig tekinthető meg az említett helyszínen.

Sz. G. T.

Vilagnezet (3)

Vilagnezet (1)