Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Világliga meccset játszik a román pólóválogatott

Ma este Duisburgban, Németországgal játszik világliga selejtező-mérkőzést a román férfi vízilabda-válogatott. Dejan Sztanojevics szövetségi kapitány keretében a váradi VSK-Digi öt tagja (Negrean, Chioveanu, Gheorghe, Prioteasa és Remeş), valamint két volt Körös-parti játékos (Tic és Alexandrescu) kapott helyet. A csoport másik két tagja a szerb és a szlovák válogatott. A német-román világliga selejtető, ma 20 órától kezdődik a görög Joanisz Katzianatasiu és az olasz Raffaele Colombo sípszavára. A román válogatott egy győzelemmel (12–10 a szlovákok ellen) és egy vereséggel (19–8 a szerbek ellen) áll a csoportban, míg a németek eddig mindkét találkozójukat elvesztették. A VSK-Digi tagjai már játszottak a német válogatott gerincét alkotó klubcsapat, a Waspo Hannover ellen, a Bajnokok Ligája play-off körében, ám mindkét meccsen kikaptak ellenfelüktől. A válogatottban most sok fiatal tehetség kap majd bizonyítási lehetőséget Sztanojevics kapitánytól, így várhatóan ismét a németek szerzik meg a győzelmet.

Volt ellenfelekkel találkoznak ma a váradi pólócsapat tagjai

Volt ellenfelekkel találkoznak ma a váradi pólócsapat tagjai

A magyar, a montenegrói és a spanyol válogatott nem vesz részt a selejtezőben. A B csoportban kapott helyet a holland, a horvát, a görög és a francia válogatott, míg a C jelzésű négyes tagjai a grúz, az olasz, a török és az orosz nemzeti csapat.