Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Világkupán bizonyítottak a karatékák

Három váradi klub karatékái is sikeresen teljesítettek a Budapesten megtartott Shito-ryu Karate Világkupán.

Dobogón zártak a Crisan KSK tagjai

Dobogón zártak a Crisan KSK tagjai

A négy kontinens 14 országának hétszáz sportolóját felvonultató megmérettetésen 12 fős küldöttséggel vett részt a Nagyváradi Körös SK és a Prosper SK, mindkét klubnál a Mezei Tünde–Veres Gábor edzőpáros dolgozik a fiatalokkal.

A Körös SK tagjai közül Andrei Lupu (12–13 éves korosztály) és Anthony Hadade (14–15 éves korosztály) második, Ancuţa Hoffman (14–15) és a fiú kumitecsapat (Adrian Constantin, Ioan Popovics, Andrei Lupu) pedig harmadik lett. A Prosper SK hat tagjából hárman álltak fel a dobogó harmadik fokára, Coita Richárd, Szatmári Alexandra és Iulia Popovici.

A Prosper SK karatékái három érmet szerezetek

A Prosper SK karatékái három érmet szerezetek

A Crişan KSK (edző Florin Crişan) tagjai közül ketten, Mălina és Andreea Bogdan (mindketten kumitéban) aranyérmet szerzetek, míg Ruzsa Attila harmadik lett ugyancsak kumitéban. A leány kumitecsapat (Bogdan, Bogdan, Kósa) megnyerte a küzdelmet, míg a fiúk bronzérmet szereztek. A budapesti világkupán Larisa Brăndaş bíróként volt jelen.

A váradi klub tagjai szombaton zárják az évet egy ifjúsági versenyen, amelyre Szatmárnémetiben kerül sor.