Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Világbajnokságon szerepeltek a váradi karatékák

Eredményesen zárták a Nagyváradi UAMT-Agora Egyetem karatékái a Kolozsváron nemrég megtartott hagyományos karate (Fudokan) világbajnokságot, amelyen 46 ország több mint kétezer sportolója lépett tatamira.

 

Az UAMT-Agora Egyetem karatékái edzőikkel

Az UAMT-Agora Egyetem karatékái edzőikkel

Az első román egyéni karate világbajnok, Pavel Vancea által alapított klub 11 sportolója (edzők Raul Tudorică, Bernáth Csaba és Melania Câmpan) került be a román válogatottba, közülük Raul Tudorică kétszer is a dobogó legmagasabb fokára állt fel, emellett egy bronzérmet is begyűjtött.

UAMT Liviu Bernath Tudorica

Íme az UAMT–Agora ESK által elért dobogós helyezések: első lett Andrei Luca (jiyu-ippon csapat kumite), Liviu Nichita (jiyu-ippon masters kumite, 35–49 éves korosztály), Raul Tudorică (egyéni felnőtt fukugo csapat kata), második lett Darius Luca (jiyu-ippon csapat kumite, gyermek korosztály), Liviu Nichita (felnőtt egyéni kogo kumite, a masters korosztályban). Bronzéremmel zárt Briana Masgras-Denuţ (egyéni kihon ippon kumite, a gyermek korosztályban) és Raul Tudorică (egyéni kata, a felnpttek között). Nem sokkal maradt le a dobogóról Karácson Darius (6–7 éves korosztály), Rareş Nichita (8–9), Darius Masgras-Denut (8–9), David Bădărău (8–9), Mark Nazir (8–9) és Balajti Róbert (10–11), akik a negyeddöntőig jutottak a rangos megmérettetésen.

„Rendkívül örülünk a megszerzett érmeknek, ugyanis egy rendkívül színvonalas vb-n állhattak dobogóra sportolóink. Köszönettel tartozunk a sportolók szüleinek, s mindazoknak, akik támogatták a csapat vb-szereplését” – értékelte a kolozsvári világbajnokságot Raul Tudorică, akinek ez volt az utolsó versenye mint sportoló.