Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Viharos napok várhatók

Fokozott légköri instabilitásra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM). Az előrejelzések szerint már szerda délutántól szombaton 23 óráig a fokozott légköri instabilitás miatt villámlással kísért záporokra, felhőszakadásra, megerősödő, helyenként viharossá fokozódó szélre és jégesőre is számítani lehet.

Fotó: Borsi Balázs

Fotó: Borsi Balázs

Szerda délutánra és a csütörtökre virradó éjszaka főleg a nyugati, délnyugati, központi és északi országrészben, csütörtökön, pénteken és szombaton pedig elsősorban az ország déli, központi és keleti részén, illetve a hegyvidéki térségekben várható ilyen időjárás.

A lehulló csapadék mennyisége eléri a 15-20, helyenként a 40–50 litert négyzetméterenként.

Nagyváradon a múlt hétvégén is kiadós eső esett, ami ismét megmutatta a város gyenge pontjait: a csatornarendszer ismét képtelen volt elvezetni a rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű csapadékot, az esővíz több, alacsonyabban fekvő utcát elárasztott. Ennek a veszélye a következő időszakban is fennáll.