Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Viharokkal hűl tovább az idő

Sárga jelzésű viharriadót bocsátott ki tegnap délután az Országos Meteorológiai Intézet szinte az egész országra. A figyelmeztetés ma este tizenegy óráig érvényes.

A riadó ideje alatt az érintett régiókban, illetve hegyvidéken viharos erejű széllökésektől és villámlásoktól kísért zivatarok várhatók, jégesőre is számítani lehet. A négyzetméterenként lehulló csapadék mennyisége elérheti a húsz litert, magaslatokon a negyven litert is.

eso

A viharos időjárással egy időben jelentősen csökken a hőmérséklet is az egész országban. Az előrejelzések szerint Biharban sokfelé feltámad az északnyugati szél. Délután 20-28 Celsius-ot mérhetünk. Szerdán és csütörtökön is számítani kell még lokális záporok, zivatarok kialakulására, csak helyenként lehetnek hosszabb napos időszakok. Gyakran élénk, erős lesz a szél. A frissebb hajnalokat követően napközben 18–27°C várható.

viharokkal

A katasztrófavédők a közlekedőket arra kérik, hogy fokozott figyelemmel vezessenek, mert a vihar ágakat szaggathat le, fákat dönthet ki. Azt javasolják az autóvezetőknek, hogy felhőszakadás esetén álljanak félre és várják meg a zivatar végét, mert a hirtelen lezúduló eső erősen korlátozza a látási viszonyokat.