Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vigyázzunk az értékeinkre nyaraláskor is!

A hétvégén a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai Félixfürdőn akcióztak, a turistákat figyelmeztették. Tájékoztatták az arra járókat arról, hogyan őrizhetik értékeiket, és a nyári időszakban jellemző lopások megelőzésére is adtak tanácsokat szóban és szórólapokkal is. A gépkocsivezetőknek is felhívták a figyelmét arra, hogy ne hagyják a javakat jól látható helyen az autóban.

vigyazzunk

A rendőrség tanácsai szerint a pihenőidő alatt se hagyja senki felügyelet nélkül javait, mindig legyen a látóterében a plédje, a pad vagy a hely, ahova tárgyait letette. Legjobb, ha mindig marad egy megbízható személy ezek mellett, továbbá az értékeket (ékszer, telefon, pénztárca) nem tanácsos szem előtt hagyni a strandon. Az üdülőhelyre érkezve a csomagokat nem szabad a gépjármű mellett felügyelet nélkül hagyni. Ami a nyaralók pénzét illeti, nem kell „felvillantani” az egész, magával vitt összeget, a pénztárcában is mindig csak az éppen szükséges summa legyen. A táskát előre kell venni, közel tartva a testhez, a zsebek befele legyenek. Nem ajánlott a bankkártya mellett tartani a PIN kódot. Amennyiben a kártyát ellopják, értesíteni kell a bankot. Az értékesebb dolgokat, a pénzt jobb a hotel széfjében hagyni. Földszinti, vagy ahhoz közeli szoba esetében ne hagyjuk nyitva az ablakokat, és a teraszajtókat is be kell zárni. Ha valakinek a lakásába vagy a hotelszobájába betörtek, igyekezzen ne bemenni a tetthelyre, ugyanis értékes nyomokat tehet így tönkre.