Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vigyázni kell a munkaközvetítőkkel

A Bihar megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség (ITM) a sajtó segítségével szeretné felhívni azok figyelmét, akik külföldön vállalnának munkát, hogy nagyon körültekintően járjanak el a munkaközvetítő cég kiválasztásánál.

ujsag

A felügyelőség számos olyan esetet észlelt ellenőrzései során, amelyekben a közvetítők hamis ígéretekkel áltatták a jelentkezőket, de mivel az ezek által elkövetett csalások az ITM hatáskörén kívül esnek, szeretné a lakosságban tudatosítani a külföldi munkavállalás kötelezettségeit és kockázatait is. A feltétlenül betartandó szabályok, amelyek segítenek elkerülni a kellemetlen tapasztalatokat, a következők: mindenképp hivatalosan bejegyzett közvetítőhöz forduljon a munkavállaló, olvassa át a számára összeállított útmutatót, melyben a célországról és az integrálódás lehetőségéről talál információkat, és kövesse a Munkaügyi Főfelügyelőség erre vonatkozó közleményeit. A meglévő adatok tükrében a megtévesztettek közül sokan vidéki környezetben élnek, és nincsenek birtokában a munkavállalásról szóló információknak. Minden erre vonatkozó információ megtalálható a www.inspectiamuncii.ro oldalon.