Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vigyázat: gyalogosfogó csapdák!

Több hét óta (ismét) olyan a nagyváradi Sztaroveszky (ma Magheru) út, mintha szőnyegbombázás pusztított volna ott. Pedig csak a nagyváradi önkormányzat távfűtéscserélő projektjének újabb felvonását szenvedi a lakosság ezen a részen. Évek óta cserélik, cserélgetik a hatalmas fűtéscsöveket a megyeszékhelyen, s hogy mikor is készülnek el végre-valahára úgy ezzel, hogy a városnak normálisan biztosítva legyen a melegvíz- és távfűtés-szolgáltatás, azt egyelőre nemhogy a városházi illetékesek, de talán a fennvaló sem tudná megmondani. Néhány héttel ezelőtt egy sajtótájékoztatón Mircea Mălan váradi alpolgármester nyilvánosan is elnézését kérte a polgároknak a sok kellemetlenség miatt, amit ezek a munkálatok okoznak, azonban minap bebizonyosodott, hogy az elnézéskérésen túl talán némi kötelező és persze betartott balesetvédelmi intézkedések sem ártanának a mély árkokkal, homok- és betontörmelék-kupacokkal éktelenített forgalmas utcában.

vigyazat 1

Kedden a koraesti órákban ugyanis majdnem végzetes baleset történt itt, egy kerékpározó fiatal nem vette észre, hol kezdődik közvetlenül a járda szélénél kiásott mély és széles árok és a jószerencsének köszönhető, hogy nem esett bele s nem sérült meg komolyabban. Így megúszta pár horzsolással és kék folttal. A fiatalember édesanyja mondta el szerkesztőségünknek, hogy nem értik, miért nincs balesetmegelőző módon elkerítve a veszélyes, kiásott rész? Elvégre a munkavédelmi szabályok is megkövetelnék ezt.

vigyazat 2

Tegnapi terepszemlénken mi is szétnéztünk a kérdéses részen, s való igaz, a mély árkok, gödrök mentén némi narancssárga nejlonszalag-foszlány lengedezett a forró nyári szellőben, de szó sincs itt az előírásoknak megfelelő óvintézkedésekről. A gyalogosoknak odarakott bádoghidacskák, melyek segítségével átkelhetnek egyik gödör innenső oldaláról a másik oldalára, sem igazán biztatóak, a régi, rozsdás alkalmatosságokba nem nehéz elbotlani, elesni. Tegnap a déli órákban pár munkás dolgozott a helyszínen, de ők nem tudták megmondani, hova lettek az árkokat jelző színes szalagok s miért nincs rendesen elkerítve a veszedelmes szakasz. Egyéb illetékesnek pedig nyoma sem volt a környéken, így egyebet mi sem tehetünk, mint felhívjuk a lakosság figyelmét arra, nagyon óvatosan járjanak-keljenek a Sztaroveszky utca feltúrt részén, mert egy kis figyelmetlenség, rossz lépés és komoly balesetet szenvedhetnek.

Szőke Mária