Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vidéki buszoknak jelöltek ki új megállót

A nagyváradi tanács csütörtöki, rendkívüli ülésén a vidéki buszok útvonalairól és megállóiról szóló határozattervezet is az önkormányzati képviselők elé került.

A határozattal egy ötödik buszútvonalat is meghatároztak, ezt a Hegyközszáldobágy felől érkező autóbuszok használhatják majd. A járművek a Kálvária (ma Gheorghe Doja), a Kórház (ma Louis Pasteur), a Sztaroveszky (ma Magheru) úton, a Kolozsvári úton (ma Calea Clujului), a Szőllősi (ma Seleuşului) és a Méliusz Juhász Péter (ma Războieni) utcákon halad, visszafelé ugyanezt az útvonalat teszi meg azzal a különbséggel, hogy a Kolozsvári út helyett a Velencei part (ma Mareşal Averescu) utcán halad majd. A buszjáratnak a megyei kórház mellett jelöltek ki megállót, ugyanazt, amelyet a városi buszjárat is használ.

Nagyváradra egyébként a Nagyszalonta, Margitta–Érmihályvalfa, Belényes és Élesd felől érkező autóbuszoknak vannak meghatározott útvonalaik és megállóhelyeik.

F. N. L. 

videki