Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vidáman teltek a bélfenyéri falunapok

Immár kilencedik alkalommal tartották meg a bélfenyéri falunapokat. A hagyományossá vált esemény szombatja nótázással indult. Vasárnap reggel 10 órától pedig kilenc bográcsost főző csapat lázas előkészülettel, gépi zene hangulatára aprított-pirított, rakta a tüzet a bográcsok alá.

Amíg a finom ételek rotyogtak, a bélfenyéri plébániatemplomban 12 órától megtartották azt az ünnepi szentmisét, amelyen tizenegy elsőáldozót avattak „nagykorúvá”. Homíliájában Kutas Attila dombóvári plébános szent beszédét a János evangéliumából vett részletekre építette.

Kutas Attila plébános

Kutas Attila plébános

Időközben a bélfenyéri sportpályán hat futballcsapat mérte össze képességeit, melyek közül a helyi, vagyis a bélfenyéri csapat a harmadik helyezést érte el. A másodikok a tenkeiek lettek, az első helyezésnek pedig a görbedi csapat örvendhetett. Ezután a bográcsost főző csapatok versenyzői részére is eredményhirdetés született, mely szerint két helyi „szakácsfőnök”: Bíró Ferenc és Madarász László csapatai megosztva vitték el a pálmát.

Máris kész a finom menü

Máris kész a finom menü

Kérdésünkre Zahari Jakab főszervező elmondta: a bélfenyéri falunapokat immár harmadjára a helyi, bélfenyéri Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) égisze alatt szervezik. „Rendezvényeinkre mind a helyiek közül, mind a környező településekről is egyre többen érkeznek. Nem is csoda, hiszen mindent megteszünk a jó hangulat megteremtéséért” – fogalmazott Zahari.

Egyesek táncra is perdültek

Egyesek táncra is perdültek

Időközben a falu tortáját is felszeletelték, amelyből mindenki kóstolót kapott. Az est közeledtével a bélfenyéri Csillag néptánccsoport tagjai és a belényesújlaki Rezgő táncosai ropták, mutatták meg tehetségüket. Őket követték a bihari TDC B. Like táncosai, utánuk pedig a zenés-táncos mulatságokkal a nagyérdemű vette át a terepet. Mindenki tetszése szerint mutathatta meg képességeit. A szórakoztató talpalávalót a Kiss Music Band biztosította. Az eseményt éjféltájt a várva várt tűzijáték zárta.

Sára Péter