Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vidám zenei kalandozás

Gyárfás István és Sárik Péter koncertezik április 2-án, szerdán 20 órától a nagyváradi Moszkva Kávézóban.
Gyárfás István, népszerû becenevén Gyafi, a magyar dzsesszélet egyik legszimpatikusabb egyénisége, nem mellesleg fantasztikus gitáros. Szinte minden jelentõs magyar dzsessz-zenésszel játszott már együtt, ugyanakkor olyan kiváló amerikai muzsikusokkal is, mint George Duke, Peter Erskine, Benny Green, Scott Hamilton vagy Jeff Ballard. Tagja a Budapest Jazz Orchestrának, vezeti saját trióját és a BPA Gospel Teamet.
Sárik Pétert virtuozitásáról és mûfaji sokoldalúságáról ismerhetjük. Az évek során a dzsessz mellett csaknem minden zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott klasszikus, könnyû-, pop-, latin és világzenét. Jelenleg saját trióját vezeti, emellett számos zenekarban és elõadóval dolgozik. Mint zeneszerzõ jelentõs nemzetközi sikereket mondhat magáénak, kompozíciói rendre dobogós helyezéseket értek el az Amerikai Egyesült Államok és Nagy-Britannia legjelentõsebb dalszerzõ versenyein.
Gyárfás és Sárik formációja vérbeli dzsesszduó, koncertjeik vidám kalandozások, melyek a mûfaj szinte minden korszakát és stílusát érintik. Mindketten gyakori fellépõi a partiumi, erdélyi kluboknak és fesztiváloknak.
Jegyek elõvételben 10, a koncert napján 15 lejbe kerülnek.

Gyárfás István és Sárik Péter

Gyárfás István és Sárik Péter