Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vida Gábor lesz a holnapi vendég

2018. január 19-én, pénteken 18 órától az Illyés Gyula könyvesboltban (Teleki utca) a Várad folyóirat Törzsasztal sorozatának vendége Vida Gábor író, aki nemrég megjelent, Egy dadogás története című regényéért Déry-díjat vett át Budapesten.

vida gabor

A Kisjenőben született Vida Gábor a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem Bölcsészkarán, magyar–francia szakon végzett. 1994 óta Marosvásárhelyen él, a Látó szépirodalmi folyóirat próza rovatának szerkesztője. Ahogy ő mondja, hagyományos prózát ír, történeteinek van eleje, közepe és vége.

Korábbi fontosabb könyvei: Fakusz három magányossága, Nem szabad és nem királyi, A kétely meg a hiába, Ahol az ő lelke. Az elmúlt években könyvei a budapesti Magvető Kiadónál jelentek meg.

„A Nagy Erdély-regényt most sem tudom megírni, mert valami egészen más jár az eszemben, egy vagy több lépcsőfokkal mélyebben. Különben Erdély ma már egy kisregény csupán, zsugorodik, és unja mindenki, elege van belőle, fárasztó, lerágott csont, és miközben a múltra meg a hagyományokra épülő jövőt firtatjuk, mindenki elfelé tart” – fogalmaz új könyvében a szerző, akit Kőrössi P. József faggat.

Az Egy dadogás története kedvezményes áron az est folyamán megvásárolható.

Az est társszervezője a Szépírók Társasága.