Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vezetett a Bihar FC, vereség lett a vége

Hetven percen át úgy tűnt veretlenül tért haza Szatmárnémetiből a Bihar FC labdarúgócsapata, ám a végén a hazai csapatnak sikerült megszereznie a győzelmet.

A váradiak Sulea góljával szereztek vezetést a 24. percben, ám a hajrában, Muntean találatával (73.) sikerült egyenlíteni az Olimpiának. Alig négy perc múlva a hazaiak, Faur révén a győzelmet érő gólt is megszerezték. Gheorghe Silaghi, a Bihar FC edzője mérgesen értékelte a találkozót. „Taktikailag jól játszottunk, de néhány tapasztaltabb játékos hibája és fegyelmezetlensége hiábavalóvá tette a csapat elszántságát és küzdelmét. Vannak gondok a klubnál, de a játékosoknak meg kell érteniük, hogy előbb a pályán kell bizonyítaniuk,majd ez után kérhetik a járandóságaikat” – fakadt ki a piros-kékek edzője.

Olimpia-Bihar FC

A vendégcsapat a következő összeállításban lépett pályára: Nad (a kárpátaljai hálóőr először védte a Bihar FC kapuját) – G. Mangra, Mintaş, Ţoca, Arsene (78., Remeş) – Magda (85., Pantea), Ember – Al. Maria (70., Sas), Cr. Andor, Lőrincz – Sulea. Szombaton 11 órától a Râmnicu Vâlceai VSK lesz a piros-kékek ellenfele a Bodola Gyula Stadionban.

A harmadosztályban szereplő bihari csapatok közül, a Váradi Luceafărul győzelemmel tért haza a Kolozsvári Sănătatea otthonából, míg a Fugyivásárhelyi SK hazai közönség előtt zárt döntetlenre a Zsuk FC ellen.

A másodosztály nyugati csoportjának második fordulójában: Medgyesi Gaz Metan–Tatrangi Unirea 2–1, Kolozsvári Universitatea–Aradi UT 0–1, Mioveni-i SK–Târgoviştei Chindia 2–3, Szatmárnémeti Olimpia–Nagyváradi Bihar FC 2–1, Râmnicu Vâlceai VSK–Resicabányai Metalul 3–2, Brassói FC–Karánsebesi FC 0–1, Pankotai Şoimii–Nagybányai FC 1–4.

A harmadosztály ötödik csoportjának második fordulójában: Csíkszereda–Almásbalázsfalva 2–1, Fugyivásárhely–Zsuk 1–1 (a hazaiak találatá Borsa szerezte), Kolozsvár–Váradi Luceafărul 1–3 (a vendégek góljait Paul Chis Toie 2 és Adrian Balea szerezték), Radnót–Dés 1–0, Galda–Recea 3–4, Zilah–Udvarhely 0–1, Máramarossziget–Szászrégen 2–0.

A megyei első osztály harmadik fordulójában: Bors–Cécke (11 órától a felnőttek, 13 órától az ifjúságiak), Mihályfalva–Keményfok 6-1. A Margitta–Bihar FC II találkozóra nem került sor, mivel a váradi klub pénteken hivatalosan is visszaléptette fiókcsapatát a megyei bajnokságból. A döntés felháborodást keltett a csapatok körében, ugyanis alig két hete a Bihar FC vezetői fűt-fűt ígérve próbáltak meggyőzni mindenkit arról, hogy minden rendben van a klubnál,

A megyei másodosztályban, az első csoport harmadik fordulójában: Váradi Frontiera–Bihari Földvár 2–4, Hegyközpályi–Rév 3–0, Fugyivásárhely II–Barátka 7–2, Berettyószéplak–Vársonkolyos 3–2.