Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Veterán autók gurultak át Nagyváradon

Hétfőn, azaz augusztus 24-én délután érkezett Nagyváradra a Brüsszelből induló és bukaresti végállomású Liege (Belgium)–Bukarest rally-túra veterán autókból álló karavánja.

Megyeszékhelyünk volt e veterán autók első romániai állomása. Összesen 38 oldtimer gurult be a váradi Hilton szálloda parkolójába, ahol fényképezőgéppel felszerelkezett érdeklődők várták az autócsodákat, amelyek közül a legfiatalabb is 1970 előtt készült. A parkolóban többek között Mercedes, Porche, Austin Healey, Alfa Romeo és Volvo típusú oldtimerek voltak. Ezeknek a veterán autóknak a karbantartása évente több ezer euróba kerül – mondták el a helyszínen az autótulajdonosok, akik kísérőikkel együtt az éjszakát Nagyváradon töltötték, majd másnap reggel tovább indultak. A következő állomásuk Szeben, majd mára Bukarestbe érkeznek, ahol az autótulajdonosok nagyszabású rendezvényen vesznek részt.

Az idén először Bukarestben véget érő rally egy nagy hagyományokkal rendelkező belga rally modern változata. A sofőrök összesen 2.800 kilométert tesznek meg a következő útvonalon: Belgium–Németország–Ausztria–Magyarország–Románia. Eredetileg a rallyt 1961–1964 között szervezték meg Liege–Szófia–Liege útvonalon, de a Motor Union de Liege autóklub már 1931-ben szervezett egy autós maratont Liege–Róma–Liege útvonalon.

veteran 6JPG veteran 5 veteran 4 veteran 3 veteran 2 veteran 1